Lislokaal-NIEUW

Kunstgesprek met Michiel van Bakel
Zondag, 26. Februari 2017, 15:00 - 19:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of 06-51 84 41 46

 

Leo Hogenboom in gesprek met beeldend kunstenaar Michiel van Bakel

In het werk van Michiel van Bakel (Deurne, 1966) draait het om de perceptie van ruimte en tijd en de mogelijkheden van technische hulpmiddelen om die perceptie te beïnvloeden. Hij studeerde enkele jaren Astronomie en Psychologie voordat hij zich aanmeldde voor de opleiding Vrije Kunst (nu: Fine Art) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Als beeldend kunstenaar trad hij in de voetsporen van zijn vader Gerrit (1943-1984) met wie hij de fascinatie deelt voor wetenschap en techniek. De relatie vader-zoon is een van de thema’s die acteur/programmamaker en kunstliefhebber Leo Hogenboom zal aanroeren in zijn gesprek. Daarnaast zal het gaan over de kunstenaar als schepper, uitvinder en regisseur, over tijd en ruimte, over werkelijkheid en waarneming. In eerdere Kunstgesprekken gaf Hogenboom blijk van het vermogen de drijfveren van zijn gesprekspartner bloot te leggen om tot een beter begrip te komen van diens werk.

Deze interviews zijn altijd zeer inspirerende momenten, waarin de kunstenaar en zijn werk centraal staan. Zeer verhelderend en verdiepend; een beproefd recept.

Tentoonstelling Michiel van Bakel

 
 

Momenteel is in het Lislokaal de video Multicolor red granite te zien van de in Rotterdam wonende en werkende kunstenaar Michiel van Bakel. 

Van Bakel (Deurne, 1966) studeerde voor hij naar de kunstacademie ging enkele jaren astronomie en psychologie. Zijn fascinatie voor wetenschap en technologie is zichtbaar in veel van zijn werk, dat onder andere sculpturen, films, foto’s en multimedia-installaties omvat. Onderzoek naar de menselijke perceptie en de beleving van tijd en ruimte zijn terugkerende thema’s in zijn oeuvre. Multicolor red granite is opgenomen op het stationsplein van Rotterdam met een zelfgemaakte pinhole-camera, een eenvoudig apparaat waarbij een kleine opening in de behuizing als lens fungeert. De video toont een ongewoon, vervreemdend perspectief op het grote plein met zijn granieten bestrating.
Multicolor red granite is te zien tot 19 maart 2017. 

Zoals gewoonlijk organiseert Lislokaal een aantal activiteiten rondom een expositie. In het kader van deze tentoonstelling bestaat het Programma Project Tijd en ruimte uit de volgende activiteiten:

1. Zondag 26 februari om 15.00 uur: 
Interview Michiel van Bakel door Leo Hogenboom.
Deze interviews zijn altijd zeer inspirerende momenten, waarin de kunstenaar en zijn werk centraal staan. Zeer verhelderend en verdiepend; een beproefd recept.

2.  Zondag 19 maart 15.00 uur: 
Lezing over de  toekomst door Patrick van der Duin, universitair docent TU Delft
Tegenwoordig is er weinig aandacht is voor toekomstperspectief. Waar je vroeger nog toekomstscenario's van vijf, tien en twintig jaar tegenkwam, lijkt het nu alsof niemand nog vijf jaar vooruitkijkt. Of het nu aan de digitale tijdperk ligt, waar veranderingen zo snel opstapelen, of omdat eenieder het al druk genoeg heeft met het hier en nu. Ons kunstproject mag hier wel overheen stijgen en kunnen we daarmee het thema "toekomst" beetpakken. Het wetenschappelijk werk van Patrick van der Duin sluit hier nauw op aan.

3. Zondag 23 april 15.00 uur, in samenwerking met Rien Hermsen.

Wil je komen, meld je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij vinden het prettig om te weten wie er komt. Jij toch ook?

De expositie is verder te bezoeken:

- op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 2148 1821

- tijdens open activiteiten in Lislokaal
Locatie Lislokaal, Bergselaan 126a, Rotterdam

Volledige agenda

22 sept 2018
11:00 - 17:00
1-daagse expositie Els van Teeffelen
22 sept 2018
11:00 - 17:00
Blik in de Wijk