Van alles te doen in Lislokaal

Lislokaal

Lichtschrijven en veel meer

Maak een kerstkaart

Op zaterdag 12 december is de workshop Schrijven met licht. Deelnemers gaan aan de slag met lampjes en ze maken foto's met een lange sluitertijd. Er kan in letterschrift worden geschreven en in braille. Het is een bijzondere workshop waarbij ziende en blinde deelnemers elkaar beter gaan begrijpen. Tegelijk is het een leuke manier om (kerst- en nieuwjaars)kaarten te maken.

Er zijn twee workshops op deze dag. De eerste begint rond 15.30u en de tweede rond 19u.Bij de eerste ronde zijn nog een paar plekken vrij. Bij de tweede workshop is nog volop plaats.

Aanmelding en toegang

Aanmelding via info@lislokaal.nl en natuurlijk via de FB-pagina over het evenement. Dankzij subsisie van Cultuurfonds en gemeente Rotterdam kunnen we de toegangsprijs beperken tot € 10.
 

Braillebeleving op 6 januari

Op woensdag 6 januari van 13.30-16.30u organiseren Visio en Lislokaal een braille belevingsmiddag. De middag is bedoeld voor wie persoonlijk of professioneel te maken heeft met de wereld van blinden of slechtzienden. Naast henzelf bijvoorbeeld: familie, vrienden, begeleiders, verzorgers, docenten, adviseurs en (para)medici. Iedereen die graag wil voelen en zien wat braille kan betekenen, is welkom.

Agenda

Alle activiteiten op een rij:

  • zaterdag 19 december: Hotpotdinner door Carina Hesper
  • woensdag 6 januari 13.30-15.30u: braille belevingsdag in samenwerking met Visio (gratis)
  • zaterdag 9 januari’s middags: dumplingworkshop over het maken van de Chinese snack dumpling
  • zaterdag 16 januari: een aantal korte workshops Voel cq Zie door George Kabel (toegang € 7,50 met gratis koffie en thee)
  • zaterdag 23 januari: finissage, afronding van de expositie.

Project "Like a Pearl in my Hand"

Alle activiteiten zijn onderdeel van het project “Like a Pearl in my hand”, dat op 27 september werd geopend door Bettine Vriesekoop. Centraal daarin staat een expositie over kunstbeleving, deze bevat door Carina Hesper gemaakte foto's van blinde Chinese weeskinderen. De foto's zijn afgedrukt met een speciale inkt waardoor ze 'op zwart' lijken te staan. Door warmte, bijvoorbeeld aanraking, komen de beelden tevoorschijn. Hiermee beeldt Hesper de wereld van blinden uit die met andere zintuigen nieuwe dimensies krijgt.

Aanmelding via info@lislokaal.nl of onze FB-pagina https://www.facebook.com/lislokaal/.

Verdere activiteiten:

Dinsdag 19 jan. 20:00 uur intervisie

Deze vaste intervisiegroep heeft nog ruimte voor een of twee coaches

23 januari 's ochtends: Creativiteit voor kinderen

8 lessen door Sanne van Gent

Kijk snel op de site →

logo www.lislokaal.nl
Powered by AcyMailing