Zaterdag 28 januari: Eten in Lislokaal met aansluitend poëzie van Manuel Kneepkens

Aanshuifdiner met gedichten Manuel Kneepkens

Eten in Lislokaal met aansluitend poëzie van Manuel Kneepkens

Op zaterdag 28 januari sluit het Lislokaal de maand af met een voordracht van de Rotterdamse dichter Manuel Kneepkens (1942).

Kneepkens werkte 23 jaar als docent Strafrecht & Criminologie aan de Erasmusuniversiteit en was een van de oprichters van de Stadspartij, waarvan hij 12 jaar fractievoorzitter was. Als raadslid was hij een groot voorvechter van cultuur en cultureel erfgoed in Rotterdam. Vlak voor zijn afscheid nam hij het initiatief tot de instelling van een stadsdichter.
Zelf schrijft Kneepkens al sinds zijn middelbareschooltijd poëzie. Aan het eind van de jaren zestig verschijnt er met enige regelmaat werk van hem in literaire bladen. Zijn eerste van inmiddels vijftien bundels verschijnt in 1976 (Tuin van Eetlust). Na zijn vertrek uit de gemeenteraad in 2006 wijdt hij zich volledig aan het schrijversvak.
 
Het programma begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 5,= incl. koffie en thee.
Het programma omvat ook een muzikale act.

Vooraf een hapje eten kan ook. Vanaf 18.00 uur serveert het Lislokaal een aanschuifdiner. Inge's Kookkunsten, wel bekend in Noord, verzorgt de catering. 

Menu:

Brood met huisgemaakte tapenade van Lislokaal

•   Huisgemaakt gehaktbrood met in sherry gebakken groenten en gekookt ei in het midden, geserveerd met aardappelpuree en groenten van het seizoen
•    Vegetarisch gehaktbrood van kikkererwten, paprika en kruiden met gekookt ei in het midden geserveerd met aardappelpuree en groenten van het seizoen
*
•    Pure chocoladefudge. Genieten bij de koffie/ thee, meerdere stukjes chocolade fudge met erin amandel, witte chocolade 
•    Stukjes speculaastaart met peer en spijsmet geklopte slagroom 

Wil je zeker zijn van een plekje bij het aanschuifdiner, dan kun je je tot en met donderdag 26 januari 22:00 uur aanmelden op secretariaat@lislokaal.nl.
De kosten van het diner bedragen € 15,00.
 

 Poëzie en aanschuifdiner: Manuel Kneepkens
✓ Tentoonstelling Michiel van Bakel
✓ En verder

Tentoonstelling Michiel van Bakel


Momenteel is in het Lislokaal de video Multicolor red granite te zien van de in Rotterdam wonende en werkende kunstenaar Michiel van Bakel. 

Van Bakel (Deurne, 1966) studeerde voor hij naar de kunstacademie ging enkele jaren astronomie en psychologie. Zijn fascinatie voor wetenschap en technologie is zichtbaar in veel van zijn werk, dat onder andere sculpturen, films, foto’s en multimedia-installaties omvat. Onderzoek naar de menselijke perceptie en de beleving van tijd en ruimte zijn terugkerende thema’s in zijn oeuvre. Multicolor red granite is opgenomen op het stationsplein van Rotterdam met een zelfgemaakte pinhole-camera, een eenvoudig apparaat waarbij een kleine opening in de behuizing als lens fungeert. De video toont een ongewoon, vervreemdend perspectief op het grote plein met zijn granieten bestrating.
Multicolor red granite is te zien tot 19 maart 2017. 

Zoals gewoonlijk organiseert Lislokaal een aantal activiteiten rondom een expositie. In het kader van deze tentoonstelling bestaat het Programma Project Tijd en ruimte uit de volgende activiteiten:

1. Zondag 26 februari om 15.00 uur: 
Interview Michiel van Bakel door Leo Hogenboom.
Deze interviews zijn altijd zeer inspirerende momenten, waarin de kunstenaar en zijn werk centraal staan. Zeer verhelderend en verdiepend; een beproefd recept.

2.  Zondag 19 maart 15.00 uur: 
Lezing over de  toekomst door Patrick van der Duin, universitair docent TU Delft
Tegenwoordig is er weinig aandacht is voor toekomstperspectief. Waar je vroeger nog toekomstscenario's van vijf, tien en twintig jaar tegenkwam, lijkt het nu alsof niemand nog vijf jaar vooruitkijkt. Of het nu aan de digitale tijdperk ligt, waar veranderingen zo snel opstapelen, of omdat eenieder het al druk genoeg heeft met het hier en nu. Ons kunstproject mag hier wel overheen stijgen en kunnen we daarmee het thema "toekomst" beetpakken. Het wetenschappelijk werk van Patrick van der Duin sluit hier nauw op aan.

3. Zondag 23 april 15.00 uur, in samenwerking met Rien Hermsen.

Wil je komen, meld je dan aan op secretariaat@lislokaal.nl. Wij vinden het prettig om te weten wie er komt. Jij toch ook?

De expositie is verder te bezoeken:

- op afspraak: info@lislokaal.nl of 06 2148 1821

- tijdens open activiteiten in Lislokaal
 

En verder 


•    Naast culturele activiteiten is Lislokaal ook te huur voor vergaderingen, meetings, workshops, etc. Meer informatie bij secretariaat@lislokaal.nl.
•    Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Vind je het leuk om tijdens onze culturele activiteiten gastheer of gastvrouw te zijn? Laat het weten! Meer informatie bij secretariaat@lislokaal.nl.
•    Lie van der Werff zal binnenkort Lislokaal bezoeken in kader van het kunstproject “Vele handen maken licht werk”. t.b.v. Route du Nord. Meer informatie op de website en sociale media.

 

Kijk snel op de site →

logo www.lislokaal.nl
Powered by AcyMailing