Documentaire "Een Gevoel van Zwart" nu online!

George Kabel

Documentaire "Een Gevoel van Zwart" nu online!

Voor wie het nog niet ontgaan is: de documentaire "Een Gevoel van Zwart" is nu ook, op YouTube, online te zien. Wie niet in de gelegenheid was om de première bij te wonen of een andere voorstelling of wil nagenieten, deze link brengt je naar het speciale YouTube-kanaal.

Een Gevoel van Zwart voert de kijker mee in de wereld van de blinde kunstenaar George Kabel (1955) uit Eindhoven. George is beeldhouwer en een van de 800 Nederlanders die lijdt aan het syndroom van Usher. Voor George betekent dit dat hij naast zijn blindheid ook doof wordt. George maakt momenteel een bijzondere ontwikkeling door als kunstenaar. Zo exposeerde hij recent zijn eerste conceptuele werk in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Nooit eerder maakte hij een installatie, nooit eerder bereikte hij zo’n groot publiek. Het verhaal van George Kabel is het verhaal van het overwinnen van een grote tegenslag, het opnieuw betekenis geven aan het leven waarin zijn zicht verdween en hij nu doof wordt.

De première vond 1 december jl. plaats tijdens het Eindhovens Filmfestival. In een afgeladen auditorium van het Van Abbemuseum waren ruim 120 mensen bij de première aanwezig.
Lislokaal ontving na afloop veel hartverwarmende reacties: Veel kijkers waren geraakt en herkenden veel. Een nieuwe uitdaging aangaan is voor iedereen inspirerend, ook voor zienden. 

Regisseur: Gerben Zevenbergen - Producent: Petra van Bommel - Audioscritie: Elvera van Leeuwen

 Uitnodiging Nieuwjaarsborrel
✓ Expositie Jolanda Linssen
✓ Kerst- en Nieuwjaarswens
✓ En verder

Uitnodiging Nieuwjaarsborrel

Op 18 januari houdt Lislokaal een nieuwjaarsborrel. Vanaf 16:30 uur ben je welkom.Naast het begroeten van 2019 hebben we ook de opening van de expositie van Jolanda Linssen. Meer over haar (werk) verderop in deze nieuwsbrief.
In verband met de catering verzoeken we je om je aan te melden via
info@lislokaal.nl onder vermelding van het aantal personen en eventuele dieetwensen.
 

Expositie Jolanda Linssen

Met vreugde kondigen wij de volgende tentoonstelling in Lislokaal aan:
het werk van Jolanda Linsen zal vanaf 18 januari te bewonderen zijn bij ons in Lislokaal!

Jolanda over haar werk:
"In mijn werk is het portret een steeds terugkerend thema. Het portret is een verzameling gelaatstrekken, het licht dat op de botstructuur valt, of een landkaart van een mensenleven. Vanwaar mijn fascinatie? Ik kijk naar gezichten om aansluiting te vinden, herkenning.  Dezelfde wensen, verlangens, angsten en teleurstellingen ten aanzien van het leven. Voor mij is een portret een bron van inspiratie in de verbeelding van vreugde, pijn en de absurditeit van het menselijk bestaan. "
 

Kerst- en Nieuwjaarswens

Lislokaal Kerstkaart 2018
Lislokaal wenst jou
feestelijke (kerst)dagen en een

*** bruisend, sprankelend, stralend, schitterend, gezond en gelukkig ***   2019.

 


En verder 


•    Rechtstreex heeft iedere woensdagmiddag/-avond een afhaalpunt in Lislokaal. Bij Rechtstreex kun je terecht voor heerlijke producten van boeren uit de omgeving. Zie ook: www.rechtstreex.nl.
•    Naast culturele activiteiten is Lislokaal ook te huur voor vergaderingen, meetings, workshops, etc. Meer informatie bij secretariaat@lislokaal.nl.
•    Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Vind je het leuk om tijdens onze culturele activiteiten gastheer of gastvrouw te zijn? Laat het weten! Meer informatie bij secretariaat@lislokaal.nl.
 

Kijk snel op de site →

logo www.lislokaal.nl
Powered by AcyMailing